Milli Ekonomi Modeli
Prof. Dr. Haydar Baş

TIKANAN DÜNYAYA TEK ÇIKIŞ ADRESİ

Bilim adamları, 4. Uluslarası Sosyal Devlet Milli Devlet Kongresi nde, dünyanın ve Türkiye nin sorunlarının çözümü için tek adresin Prof. Dr. Haydar Baş ın tezi olduğunu anlattılar.
15 ülkeden akademik katılım

Dördüncüsü düzenlenen Uluslarası Sosyal Devlet Milli Devlet Kongresi 15 ülkeden 100 ün üstünde akademisyenin katılımıyla Bursa da dün başladı.

Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tarihi kongrede Gaziantep Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu bütün katılımcılara hoş geldiniz konuşması yaptı. Prof. Eyercioğlu konuşmasında “iki gün bu kongrede daha önceki kongrelerde olduğu gibi kaosa, savaşa, kine, nefrete ve teröre giden bir dünyayı, barışa, huzura, dostluğa ve kardeşliğe kavuşturacak adımları beraberce attığımız ve dünyaya büyük mesajlar verdiğimiz bir kongre olacağını ümit ediyoruz” dedi.

Bu kongre insanlığın önünü açacaktır

Daha sonra kongrenin yapıldığı Ovaakça Belediye Başkanı Ali Garacoğlu selamlama konuşması yaptı. Garacoğlu konuşmasında, “Sosyal Devlet Milli Devlet” kongresi bütün insanlığın önünü açacaktır. Özellikle Türk Milleti, bu eseri ortaya koyan Prof. Dr. Haydar Baş ı yakından takip etmeli ve çözüm üretmeyenlere değil çözüm üretenlere destek vermelidir” dedi.

Kongreye tüm dünyadan yoğun ilgi

Kongrenin organizatörü olan “Uluslararası Bağımsız Milli Ekonomi Modeli Birliği Derneği” üyesi Fuat Şengül de bir selamlama konuşması yaptı. Şengül, “bugüne kadar gerçekleştirilen kongrelerde Milli ekonomi Modeli tezinin tüm ülkeler için yegane çıkış yolu olduğu yüzlerce bilim adamı tarafından ortaya konulmuştur” ifadelerinde bulunduğu konuşmasında Prof. Dr. Haydar Baş ın ortaya koyduğu modele çok büyük bir ilgi gösterildiğinden bahsetti. Bu kapsamda Viyana Üniversitesi nde Milli Ekonomi Modeli nin ders olarak okutulduğunu söyledi.

BU KONGRE CESUR BİR GİRİŞİMDİR

Kongre de ilk olarak katılan akademisyenlerin selamlama konuşmaları gerçekleştirildi.

Amsterdam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cornelia Versteegh, “Almanya kongresinde konuştuğumuz Milli Ekonomi Modeli nden çok istifade ettik” dedi.

Finlandiya dan kongreye katılan Prof. Dr. Juhani Tamminen ise “Milli ekonomi Model ini uygulayan hükümetlerin özellikle kalkınma konusunda çok ilerleme kaydedeceklerdir” dedi.

Estonya Tallinn Universitesi nden kongreye katılan Prof. Dr. Jyri Kadak ise selamlama konuşmasında “dünya ülkeleri ya globalleşmeye devam edecek ya da kurtuluş için Milli Ekonomi Modeli ni uygulayacaktır” dedi.

Kazakistan İktisat Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabden Orazalı ise selamlama konuşmasına, “Nasılsınız Türk Kardeşler” diye başladı ve Kazakistan dan bilim adamlarının selamlarını getirdiğini söyledi. Horazalı, “globalleşme süreci bizi o kadar sıkıntıya düşürdü ki, “Sosyal Devlet Milli Devlet” anlayışını incelemeye bizi mecbur etti. Dünya da Prof. Dr. Haydar Baş ın ortaya koyduğu tezlerin eşi ve benzeri yoktur” dedi.

Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sekip Sokoloviç de konuşmasında “Milli Ekonomi Modeli her ülke için uygulanması gereken bir modeldir. Küreselleşme insanlara hiçbir olumlu şey katmamaktadır” dedi.

Budapeşte Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vugar Seidov ise  “Bu kongre son derece önemli bir kongredir. Gelecekte daha önce Almanya da yapılan kongre gibi bir kongrenin tekrar Avrupa da yapılmasını istiyorum. Beni Avrupa da bir elçiniz olarak kabul ederseniz bundan büyük şeref duyacağımı ifade etmek isterim.  Prof. Dr. Haydar Baş ın “Sosyal Devlet Milli Devlet” tezi son derece cesur bir girişimdir. Bu kongre küreselleşme hegemonyasını kıracak bir girişimdir. Bilim dünyasının sahip çıkması gereken bir modeldir” dedi.

Paris Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Patric Boulongne de “Milli Ekonomi Modeli” ve “Sosyal Devler Milli Devlet” tezlerini içinden çıkaran medeniyet gerçekten en büyük saygıyı hak etmektedir. Bu kongreye katılmak benim için onur vericidir” dedi.

Azerbaycan dan Prof. Dr. Ahmet Quashamoğlu yaptığı kısa selamlama konuşmasında, “Bu kongre dünyanın her yanında kan döküldüğü bir zamanda dünyayı daha iyi yönetmek mümkün demenin adıdır” dedi.

Macaristan dan Tibor Menzei “Prof. Dr. Haydar Baş a bize açtığı ufuk için teşekkür ederim” dedi.

Almanya Magdeburg Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. R. Grabau da selamlama konuşmasında, “Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet Milli Devlet tezi kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacaktır” dedi.

KKTC den kongreye katılan akademisyen Dr. Birol Şensoy ise “Prof. Dr. Haydar Baş eserlerinde dünyanın bugün yaşadığı krizleri önceden uyarmıştır” dedi.

21.04.2008