Milli Ekonomi Modeli
Prof. Dr. Haydar Baş

TARİHİ KONUŞMA İLE İLGİLİ RUS SİYASET VE BİLİM ADAMLARININ TESPİTLERİ

Rus Parlamentosu Duma’da Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş tarafından yapılan Milli Ekonomi Modeli konuşması, Rus Meclis Başkan Yardımcısı, parti genel başkanları, vekiller, siyasi danışmanlar, akademisyenler, iş adamları, iktisat öğrencileri, siyasal bilgiler okuyan talebeler ve farklı fakültelerin öğrencilerinden oluşan kalabalık bir grup tarafından takip edildi.

Bağımsız Türkiye Partisi kurmayları da, yüz kişilik bir grupla orada bu tarihi olaya gururla tanıklık ettiler.
Milli Ekonomi Modeli, Rus Parlamentosu Duma’da, dört saatlik bir oturumla gündem edildi, dinlendi.

Prof. Dr. Haydar Baş, Rusya’nın şahsında dünyaya ekonomi dersi verdi. Zira Duma’da siyasetçiler tarafından deklare edilen görüşler ile bu tez, artık dünyaya Kapitalizmin ve Sosyalizmin sonunu getiren yeni bir sistem olarak ilan edilmiştir.

Sosyalizmin kalesi Rusya, kapitalizmi de denemiş ancak her ikisinden de bir netice alamamıştır.

'Putin Milli Ekonomi Modeli'ni uygulayacak'

Rus Devlet Başkanı Putin, “Milli Ekonomi Modeli uygulanacak” açıklaması ile Milli Ekonomi Modeli’nin gelecek çağlara ışık tutacak, uygulanabilir tek model olduğunu beyan etmiştir.

Rus Devlet Başkanı Putin’in danışmanı, Putin’in Milli Ekonomi Modeli hakkındaki görüşlerini aktarmıştır.

Danışman Prof. Dr. Andrei Korotkoi, Putin adına yaptığı konuşmada,

“Putin, bir devletin kalkınması için sosyal adaleti sağlayacak, adil paylaşımı verecek, sosyal hakları sunacak, harcama yapan kesime tüketim imkanı tanıyacak, halka huzur getirecek sistem arayışında. Sayın Putin, Milli Ekonomi Modeli bunların hepsini sağladığı için, ’Biz de Milli Ekonomi Modeli’ni uygulayacağız’ diyor” diye konuştu.

Bu konuşma ile Rusya Milli Ekonomi Modeli’ni hayata geçireceğini dünyaya deklare etti.

Programdan sonra yapılan toplantıda, Başkan Putin’in “hoş geldiniz” selamını ileten danışman Andrei Korotkoi, Putin’in Milli Ekonomi Modeli’ni Rusya’da hayata geçireceğini bir kez daha yeniledi.

Jirinovski: Ne mutlu Türküm diyene...

Meclis Başkan Yardımcısı ve Putin’in en yakın danışmanlarından Jirinovski, -ki Prof. Dr. Haydar Baş’ı davet eden vekildir-

“Bizim, Rusya’nın geleceği için sizinle iş birliği yapmamız lazım. Bizim size ihtiyacımız var. Ve mutlaka bunu başarmalıyız”

şeklinde konuşarak Milli Ekonomi Modeli’nin Rusya’nın kalkınmasındaki etkisini belirtti. Toplantının ardından Sayın Jirinovski’nin odasında gerçekleşen özel görüşmede, Prof. Dr. Haydar Baş’ın iki ülke ilişkileri üzerine yaptığı ekonomi ve siyaset tahlillerinin ardından, Türk düşmanı olarak tanınan Jirinovski, “Ne mutlu Türküm diyene” demiştir.

Rusya’da, Milli Ekonomi Modeli eksenli çalışmalar ile Prof. Dr. Haydar Baş’ın projelerinden faydalanmak için işbirliği teklif edilmiştir.

Rusya Prof. Baş'tan proje istiyor

Liberal Demokrat Parti’nin Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Lisiçkin,

“Beraber Sibirya’yı gezelim. Lütfen burası hakkında bize projeler üretin, işbirliği yapalım”

 teklifini görüşmelerimiz sırasında defaatle Genel Başkanımıza gündem etmiştir. Duma’da gerçekleşen Milli Ekonomi Modeli konuşmasında, dünyaca ünlü iktisatçılar ve iktisat matematikçileri söz alarak tez hakkındaki övgülerini dile getirdiler.

Buradaki akademisyenlerin ifadelerinde dikkat çeken nokta, bu modele Rusya’nın ihtiyacı olduğunu itiraf etmeleridir.

Model geleceğe ışık tutuyor

Milli Ekonomi Modeli’nin ne olduğu Duma’da tartışma konusu edilmemiştir. Konuşulan, Rusya’nın
Milli Ekonomi Modeli’ne olan ihtiyacıdır. Prof. Dr. Lebedev,

“Ben dünyanın bir numaralı iktisat matematikçisiyim. Bu konuyu bizden iyi bilen yoktur. Milli Ekonomi
Modeli’ni kongrelerde çok okudum. Bu tezde, esrarengiz kodlar var. Her okuyuşta yeni bir kod ile karşılaşıyorum. Modelde, meseleleri çözen, problemleri halleden pek çok kod saklıdır. Üstelik sadece bugüne değil, geleceğe de ışık tutan kodlar var. Rusya’nın buna ihtiyacı var. Ben, modelin bu yönüne hayranım”

diyerek teze olan hayranlığını aktardı.

Prof. Dr. Baş'ın modeli her meseleyi çözer

Prof. Dr. Gavriletz,

“Konular birbirine bağlı ve çok uyumlu. Tezin matematiği denge içinde”

diyerek tezin her meseleyi çözebilen bütünlüğüne dikkat çekti.

Prof. Dr. Lisiçkin, Milli Ekonomi Modeli’nin bütünüyle çözüm olduğunun altını çizdi. Modelin Duma'da
görüşülmesi tarihi bir olay Prof. Dr. Lisiçkin,

“Bu tezin Rus Parlamentosu Duma’da görüşülmesi tarihi bir olaydır”

diyerek söze başladı ve devam etti:

“Tez, tamamen çözümdür.”

Prof. Dr. Baş'ın tezi dünya için barış tezidir

Prof. Dr. Victor Volkonski ise,

“Rusya’da ilimle din her zaman çatıştı. Hiç barışmadı. Haydar Baş dinle ilimi barıştırdı. Baş’ın tezinin
uygulanması ile topluma huzur gelir”

dedi.

Bu açıklama, Ortodoks Rusya’nın, Müslüman Türk bir ilim adamının tezi olan Milli Ekonomi Modeli’ni takdiridir.

Prof. Dr. Victor Minin de,

“ABD radikal İslam’ı ve radikal Hıristiyanlığı pompalıyor. İnsanlar iki kutba ayrıldı. Toplumda anarşi çıkacağı kesin görünüyor. Bu terörün önüne ancak Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli ile geçilebilir. Bunun için de Rusya’ya bu model şarttır” diyerek Milli Ekonomi Modeli’nin siyasi yansımalarını anlattı.

Bakü Devlet Üniversitesi İktisat Teorisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Xosrov Kerimov,

“Başın tezinden çalanlar artık bunu yapamayacaklar. Duma’da bu tez dünyaya ilan edilmiştir. Ve bu tez kurtuluştur. Yüzyılın en mükemmel tezidir” diye dünyaya seslenmiştir.

ABD Başkanı bile Prof. Baş'tan proje aldı

Prof. Dr. Xosrov Kerimov şöyle devam etti:
 
“Rusya’nın iki ünlü âlimi Bogomolov ve Kavganov yahut Nobel ödüllü Stiglitz’in, fikirlerinde Haydar Baş’ın tezine yakınlaşmaya başladıklarını görüyorum ama beni üzen bir mesele var. Hocamızın fikirlerinden istifade ediyorlar ama onun adını dile getirmiyorlar. Prof. Dr. Haydar Baş’ın adını anmalarına egoizmleri engel oluyor. Ama bu uzun sürmeyecek ve hepsi itiraf edeceklerdir.”

Prof. Dr. Xosrov Kerimov,

“Bush ve Obama arasındaki başkanlık seçimlerinde, Bush, krizden çıkış için ’çok harcayanların cebine para koyduğunda’ Obama, ’Bu projeler Bush’a ait değil, Milli Ekonomi Modeli’nden alıntıdır’ demişti. Ancak aynı Obama, başa geçer geçmez Senato’ya sunduğu ekonomi paketinde, Milli Ekonomi Modeli’nden yaptığı alıntılarla tüketimi teşvik amaçlı vergi indirimi getirdi. Ama bu sefer Milli Ekonomi Modeli’nin adını zikretmedi” dedi.

Prof. Dr. Kerimov, Nobel ödüllü Stiglitz’in Prof. Dr. Baş'ın 2000 yılındaki öngörüsünden aldığı Euro ile ilgili yorumuna dair şunları söyledi:

“Stiglitz AB ülkelerinde ortak para birimi Euro’ya geçişle başlayan krizi, ülkelerin ortak merkez bankası sebebiyle para basma yetkisini kaybetmelerine bağlamıştı. Bu görüşü Prof. Dr. Haydar Baş, AB ülkelerinin ortak para birimi Euro’ya geçtikleri gece, 2000 senesinde Almanya’da basın yoluyla açıklamıştı. Stiglitz’in 2012 senesindeki tespiti, 12 sene sonra Prof. Dr. Haydar Baş’tan kopya iledir.
Senyorajın devreye konması ve devletlerin bağımsız bir ekonomi için para basma haklarını ellerinde tutmak zorunda olmaları MEM’e ait bir görüştür. Ve yine ünlü para babası Soros, birlik ülkelerinin
krize girmeye başladığı zamana kadar ’ortak para’yı desteklemiştir. Yani Soros ve Stiglitz Euro’nun
AB’nin sonu olduğunu görememiştir. Euro’nun ‘bir başlangıç değil de son’ olduğunu vurgulayan sadece Milli Ekonomi Modeli’nin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş’tır.”

Konuşmayı takip edenler arasında öğrenciler de vardı. İktisat, siyasal bilimler ve diğer fakültelerde
okuyan gençler ellerinde Milli Ekonomi Modeli’nin Rusça çevirisi ile salona geldiler, ders olarak gördükleri Milli Ekonomi Modeli’ni sahibinden dinlediler.

Üniversite hocalarının teşviki ile bir Türk bilim adamını dinlemeye gelen öğrenciler, modelin sahibine eserini imzalattılar.

Salonda çıt çıkmadan takip edilen programda, Sayın Baş’ın Türkçe olarak yaptığı konuşma dahi Rusça çeviri kadar dikkatle takip edildi.

Rus profesörlerin ifadesi ile “din ve ilmi birleştiren” bu çalışma, Rusya’nın geleceğine yön verirken aslında dünya dengelerini de şekillendirecek. Rus Parlamentosu’na, misafir devlet başkanlarının girdiği özel kapıdan, kapıda karşılanarak giriş yapan ve dört saat ekonomi tezi Milli Ekonomi Modeli hakkında bilgilendiren Sayın Baş’ın bu müthiş başarısı hakkında Türkiye’deki yansımalara da dikkat çekmek gerekir.

Türkiye’de, Türk milletinin kıymetli evladı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne alınmamaktadır. Mecliste tezini anlatacağı bir konuşma yapmasını bırakın, Sayın Baş’ın adı dahi Meclis’ten içeri girememektedir.

Bilinçli bir şekilde gizlenmekte, iftiralar ile milletin nazarından saklanmaktadır. Türkiye’de, ABD yanlısı, AB’ci “boyalı basın” olarak ifade edilen yazılı ve görsel medyada, bu sebeple, Rusya’daki bu konuşma hakkında tek kare ve tek satır habere yer verilmemiştir. Kaldı ki, ABD’de Bush ve Obama döneminde, ekonomi konusunda Milli Ekonomi Modeli’nin bazı başlıkları kanunlaştırılmıştır.

Bizim boyalı basında, İmralı’dan gelecek açılım haritası gündemde. İmralı’daki ile şekillenecek yol haritasının nasıl yeni anayasaya yansıyacağını konuşmakta.

Bizim boyalı basın, Türklük ve Kürtlük ayrımından başlayan süreç ile belki de AB taleplerinde 36 etnik kimlikten bahsedildiği gibi, “36’ya ayrılacak bir Türkiye’nin” planını hazırlamakta.

Ve bizim boyalı basın, Türk milletinin ve devletinin saadetinin, geleceğinin bağımsız bir ekonomiden
geçtiğini bilmiyor veya bilinçli olarak gizliyor.

Bugün, talimatları yerine getirmekten başka projesi olmayanlar, Sayın Baş’ın Rusya  parlamentosu’ndaki duruşundan, Müslüman Türk kimliğinden zerre taviz vermeden Rus ilim  adamlarına ve vekillerine kendisini ve görüşünü kabul ettiren kimliğinden ders almalıdır.

Boyalı basının MEM’i ve Sayın Baş’ı gizlemesi, bunların Türk milletini ve devletini düşünmediklerini de göstermektedir. Çünkü bizzat Putin,

“Bu modeli, halka huzur getireceği, adil dağılımı sağlayacağı için Rusya’da uygulayacağım” demiştir.

Halkını düşünen, bundan istifade etmeli, bu modele sahip çıkmalıdır.

Sessiz bir devrimle, Kapitalizm ve Sosyalizm’i tarihe gömen MEM, boyalı basında gizlendikçe, tam bağımsızlığı temsil ettiğini ve milli duruşun simgesi olduğunu ispatlamaktadır.

Bugün bağımsızlığının ve geleceğinin derdine düşen Türk halkı için karar günüdür.

Ya ABD’ye kaptırdığı “kutup olma” vasfını MEM ile tekrar kazanacağını hesap eden Rusya gibi bu modele sarılacak ya da boyalı basını takip etmeye devam edecek...

Ancak boyalı basını takip etmeye devam ederse; bir bakmış elinde sarılacağı bir bayrak, yaşayacağı
bir vatan toprağı ve koruyacağı milli hiçbir şey kalmamış…

Gün BTP Genel Başkanı’nı kapı kapı anlatma günüdür.

Gün Rusya’nın da peşine düştüğü bu lidere sahip çıkma günüdür.